Eerste editie Arnhem Urban Trail onder meer door Nederlands Watermuseum en hypermoderne brandweerkazerne

images

Het parcours van de eerste Arnhem Urban Trail op zondag 25 november laat Arnhem van haar mooiste kant zien. Tien bijzondere gebouwen zijn al onthuld en daar komen er nog meer bij. Deze eerste editie neemt deelnemers mee naar de leukste binnenstad van Nederland. Inschrijven is nog steeds mogelijk.

De start en finish bevinden zich op het Gele Rijders Plein, aan de noordzijde van het centrum. Daarvandaan loopt het parcours als eerste naar het kantoor van Perplex. “De Arnhem Urban Trail laat deelnemers niet zomaar het centrum zien, ze duiken ook onder de winkelstraten de Historische Kelders in en beleven Arnhem op een unieke maar sportieve en uitdagende manier”, aldus Sigrid van der Toorn, organisator van de Arnhem Urban Trail.

Maar er is natuurlijk meer. De organisatie pakt uit met passages door Stadstheater Musis Sacrum, het Nederlands Watermuseum, voormalig filmtheater De Korenbeurs, de hypermoderne brandweerkazerne, ’t Taphuys, sportschool het sportlokaal, Pathé Arnhem en het impostante Rozet. “Het volledige parcours wordt binnenkort bekend gemaakt”, zegt Van der Toorn. “Één ding is zeker: er staat de deelnemers een hoop leuks te wachten!”

Lopers en wandelaars
De Arnhem Urban Trail is een pure belevingsloop, iedereen kan Arnhem op zijn eigen tempo ontdekken. Naast hardlopers krijgen ook wandelaars de kans om 5 of 10 km lang te genieten van al het moois dat Arnhem te bieden heeft. Inschrijven is mogelijk tot zondag 25 november via www.arnhemurbantrail.nl.