Parcours en locaties

De start- en finish bevinden zich op de Markt. Je kunt kiezen voor een parcours van 5 of 10 kilometer. Hieronder vind je een overzicht van de locaties die bekend zijn gemaakt. Kom regelmatig terug om te kijken welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd.

DrieGasthuizenGroep

Verpleeghuis Heijendaal van DrieGasthuizenGroep opent haar deuren voor de KLM Urban Trail! Alle bewoners en omwonenden zijn al opgetrommeld om de lopers aan te moedigen onder het genot van live muziek, een hapje en een drankje, dus dat belooft veel goeds!

De Melkfabriek

Stoer, robuust en bovenal vol karakter: de oude Cobercofabriek is een en al industriële geschiedenis! Deze unieke plek wordt getransformeerd tot een stedelijke hotspot waar werelden samenkomen: ondernemers, bewoners én bezoekers. Er is een ding zeker: Cobercokwartier wordt een karakteristiek nieuw stukje stad, uniek voor Arnhem! 

Montessori College

Het Montessori College Arnhem, een monumentaal pand gebouwd in 1908 en altijd in gebruik geweest als onderwijsinstelling. De route leid ons door het historische oude gedeelte van de school, door ons intact gebleven trappenhuis en lokalen.

De Beren Restaurant

Sinds 1984 serveren De Beren de allerlekkerste gerechten vanaf de houtskoolgrill. In 2016 was de vestiging in Arnhem ook de eerste vestiging in Gelderland.

Focus Film Theater 

Focus Filmtheater Arnhem is dé plek voor kwalitatieve films en inspirerende programma’s. Het bevindt zich aan het Audrey Hepburnplein, middenin de stad en tussen Arnhemse iconen als de historische Sint Eusebiuskerk, de teruggekeerde Sint Jansbeek en de nieuwe Rozet.

Het Stadhuis

Een bekende locatie voor de KLM Urban Trail Arnhem, het Arnhemse stadhuis.. Wat een gave locatie om een keer van een andere kant te zien. 🏛️ 

De Eusebius Kerk

Al meer dan vijf eeuwen lang bepaalt de Eusebiuskerk het stadsgezicht van Arnhem. De Eusebiuskerk is niet alleen een belangrijk historisch monument, maar ook een uitstekende locatie voor uiteenlopende evenementen. Van beurzen tot kunstexposities, van galadiners en personeelsfeesten tot congressen, bruiloften en recepties.

Airborne at the Bridge

Met fenomenaal uitzicht op de wereldberoemde John Frostbrug ontdek je in Airborne at the Bridge de persoonlijke verhalen van een Nederlander, Brit en Duitser die op deze plek vochten en sneuvelden tijdens de Slag om Arnhem in september 1944. Momenteel is de tijdelijke tentoonstelling Arnhem 1944, The Human Tragedy of the Bridge Too Far te zien. Deze tentoonstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Britse auteur Dilip Sarkar en laat de ‘verborgen verhalen’ zien van soldaten die hier vochten voor onze vrijheid.

Wil je meer weten over de Slag om Arnhem? Bezoek dan Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek: in de ondergrondse Airborne Experience

TRAP Escape Room

Altijd al eens in hoog tempo door een escaperoom willen rennen? Rennend en kruipend door het mysterieuze Egypte vliegt de tijd voorbij!

Pathé Arnhem

Sportieve filmliefhebbers opgelet! Pathé Arnhem is met zes verdiepingen de hoogste bioscoop van Nederland, maar geen zorgen, de route loopt maar tot de derde etage. Hier kun je even uitpuffen in de Business Lounge om vervolgens door de film heen te lopen naar het gangenstelsel achter de schermen. Niet op, maar vóór het grote doek schitteren bij Pathé? Dit is je kans!

Museum Arnhem

Ben jij al in De Kerk geweest? Grijp je kans en maak kennis met de tijdelijke presentatieplek van Museum Arnhem, in de oudste kerk van Arnhem! Ondertussen werp je een blik in de net geopende tentoonstelling Body Control.

Ekoplaza

Het klinkt heel logisch, maar hier is alles biologisch. Neem lekker een appeltje mee voor onderweg 😊

You. The Gym

Ga jij de challenge aan!? Door eerst meerdere intensieve, explosieve bewegingen te trotseren om vervolgens met boks- en trap technieken de “obstakels” te overwinnen, overmeesteren en omzeilen. Dat allemaal met een lach op je gezicht!

Trolley Bus Museum

Deze mannen waren in de vroege jaren al bezig met vernieuwen. De trolleybus was en is een revolutionaire uitvinding. Het trolleybusmuseum mag daarom niet ontbreken op ons parcours door Arnhem!

Arnhem Centraal Station

Je weet het hè: als het fluitje klinkt niet meer instappen! Maar hier hoeven jullie je helemaal niet druk om te maken, want wij lopen gewoon met z'n allen door het NS Station!

Run2Day

Een stukje historie is de Arnhemse binnenstad niet vreemd. Run2Day heeft zelfs haar inrichting dusdanig aangepast dat de historie ook in de winkel zichtbaar is. Ga jij met je loopmaatjes de uitdaging aan? Dan loop je door het ‘’hardloop Walhalla’’ van Arnhem. In de winkel ligt de sprintbaan voor je klaar en zullen de trainers van Run2Day je aanmoedigen.

Naast dat Run2Day meedoet als locatie organiseren zij ook een trainingsmoment voor 100 deelnemers op 27 oktober om 10.00 uur. Dit is de perfecte voorbereiding op de run van 24 november. De looptraining zorgt ervoor dat je voorbereid bent voor de meters en trappen die je moet zien te trotseren.

Run2Day ontvangt je graag op zondagochtend 27 oktober om 10.00 uur in de winkel op de Rijnstraat 70 in Arnhem. Na een korte introductie zul je rond 10.15 uur in groepjes de stad in trekken. Ben jij er ook bij? Je kunt je gratis aanmelden door in te loggen op jouw account. Let op! Er is plek voor maximaal 100 deelnemers tijdens de training en vol = vol!

Rozet

Gaan we hier omhoog? Oh jazeker! Een kleine kuitenbijter van vijf verdiepingen in het Rozet-gebouw, met een schitterend uitzicht over het centrum van Arnhem vanaf het dakterras als beloning. Alle tijd van de wereld, komt helemaal goed!

De Brandweer Arnhem-Noord

We hebben ongelofelijke haast! Met loeiende sirenes rukken ze hiervandaan uit. Wij nemen je mee voor een uniek kijkje achter de schermen bij de gloednieuwe brandweerkazerne in Arnhem, een beetje afkoeling is wel nodig in onze ontdekkingstocht door Arnhem!

Historische kelders 

Dit wordt zo vet! We duiken onder de winkelstraten van Arnhem en lopen door de eeuwenoude Historische Kelders onder de stad. Zo krijg je gelijk een lesje geschiedenis!

Wall of Fame Arnhem

Een statement binnen Arnhem. Dé Wall of Fame, de Arnhemse grafitti hotspot op de Rijnkade! Een stukje rauwe kunst en een oog om langs te lopen.

De Foodhallen Arnhem - Fanzone KLM Urban Trail Arnhem

De Foodhall, de Foodhall, is die al open? Jazeker. Wij zijn nu ruim 6 maanden open en willen heel Arnhem en omstreken onze mooie halen laten zien. Dit kan nu dus ook door middel van de Urban Trial. Loop door de mooiste horecagelegenheid van Arnhem en waan je in de verschillende keukens. Van Thais, Chinees tot aan een vegetarische Foodtruck alles is aanwezig. Laat je verleiden voor een drankje, cocktail of koffie aan de schitterende bar of neem een plekje op ons terras of stadstrand. De Foodhall bied het allemaal. Dit wil jij toch niet missen?

De Koepelgevangenis

Mogen we er nog wel uit? Een zeer bijzondere locatie waar rennen vroeger niet werd getolereerd. Een plek die 130 jaar gesloten was voor buitenstaanders opent voor de KLM Urban Trail Series van Arnhem haar deuren voor de hardlopers. Even een kijkje nemen in een cel en gauw weer door met ontsnappen via de achterkant. 

KLM Urban Trail Series richt zich op 2021

We zijn voorzichtig hoopvol gestemd dat de KLM Urban Trail Series vanaf medio 2021 op een verantwoorde wijze georganiseerd kan worden. In overleg met de betrokken gemeentes en hoofdsponsor KLM werken we aan een kalender die we via de officiële kanalen zullen delen zodra de nieuwe data bekend zijn.

Lees meer