Parcours en locaties

Voor de KLM Urban Trail Arnhem op zondag 19 november 2023 wordt een supergaaf parcours ontwikkeld. Je kunt kiezen voor een korte route van ongeveer 5 - 6 km of een lange route van ongeveer 10 - 12 km. Vanaf de start ontdek je de binnenstad vol gezellige straten, pleinen, historische gebouwen en andere bezienswaardigheden. 

Stap voor stap maken we alle locaties bekend. Kom regelmatig terug op deze pagina om te zien welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd.

Benieuwd welke bezienswaardigheden vorig jaar in het parcours zaten? Bekijk ze hier.

Let op! Deze pagina bevat informatie over de KLM Urban Trail Arnhem 2023. In aanloop naar het volgende evenement zal de website aangepast worden.

PARCOURSKAART

De start- en finishlocatie is het Stadhuis van Arnhem. De parcourskaart in het groot bekijken? Klik hier.

Start- en finishlocatie: Stadhuis van Arnhem

Bij het oorlogsgeweld in 1944-1945 werd een groot deel van de Arnhemse binnenstad verwoest en zo ook het stadhuis. Alleen het Duivelshuis bleef bijna geheel gespaard. In augustus 1953 schreef het gemeentebestuur een prijsvraag uit voor het ontwerp van een nieuw stadhuis. Het Duivelshuis zou moeten worden geïntegreerd in het nieuwe ontwerp. Op 12 september 1968 kon het stadhuis officieel in gebruik worden genomen.

Deze bijzondere locatie is de perfecte startplek voor een ontdekkingstocht door de stad.

Nederlands Watermuseum

(ivm wateroverlast gaat het parcours hier niet meer doorheen!)

Verborgen in én onder Park Sonsbeek ligt een uniek doe-museum, het Nederlands Watermuseum! Hier kom je alles te weten over dijkbeheer, drinkwater, grondwater of watergebruik in Nederland en de rest van de wereld. Hoeveel liter water denk jij dat je per dag verbruikt? Vergeet in ieder geval niet om genoeg water te drinken tijdens de Urban Trail! 😃

Run2Day Arnhem

Run2Day is dé hardloopspeciaalzaak van Arnhem. Hier kan je terecht voor een uitgebreide hardloopanalyse zodat je schoenen kunt kiezen die passen bij jouw loopstijl. Onze experts zullen je tijdens de analyse verschillende merken en modellen laten ervaren.

Van recreatieve hardloper tot trailrunner, en van baanatleet tot all-round sporter. Met een breed assortiment aan hardloopschoenen kan Run2Day Arnhem iedere runner van dienst zijn.

Actie: alle deelnemers van de KLM Urban Trail Arnhem ontvangen bij inschrijving een korting van € 15,- op nieuwe hardloopschoenen. Zo sta je met het juiste schoeisel aan de start!  👟

Swapfiets Arnhem

Swapfiets is 's werelds eerste 'bike as a service' bedrijf met een circulair businessmodel dat is opgericht in 2014 in Nederland. Het concept van Swapfiets is vrij eenvoudig: voor een vast bedrag per maand hebben Swapfiets-leden altijd een werkende fiets. En zijn er onverhoopt problemen, dan wordt de fiets binnen 48 uur gerepareerd of direct vervangen zonder extra kosten.

Swapfiets is in Nederland beschikbaar in meer dan 50 plaatsen en dus ook in Arnhem!

'T Taphuys

Rennen langs 100 tapkranen, dat wilden we ook dit jaar jullie niet ontnemen. Dit jaar loop je recht door 't Taphuys met de KLM Urban Trail. Normaal mag rennen niet en neem je natuurlijk rustig de tijd om je biertje of wijntje uit te kiezen, maar voor deze dag maken ze een uitzondering!

YOU The Gym Arnhem

YOU The Gym is twee keer tot beste sportcentrum van Arnhem uitgeroepen. Deze sportschool is perfect gelegen midden in het centrum. Ideaal voor de sportliefhebbers en de deelnemers van de KLM Urban Trail Arnhem. Hun missie is om dé sportschool te zijn waar volhouden leuker en makkelijker is dan opgeven. Je wordt daarbij optimaal geholpen om je sportieve doelstellingen te behalen. 

Museum Arnhem

Kunst kijken in één van de mooist gelegen museumgebouwen van Nederland. Dát kan in Museum Arnhem. Het museum ligt op een hoge stuwwal met een schitterend uitzicht over de Rijn. De gratis toegankelijke beeldentuin is een fijne plek om te verblijven: ook zonder museumticket kun je hier naar de beeldencollectie kijken, iets drinken met uitzicht op de Rijn of een potje pingpongen.

Jannes Linders voor Museum Arnhem

Rozet

Gaan we hier omhoog? Oh jazeker! Dit is een kleine kuitenbijter van vijf verdiepingen in het Rozet-gebouw, met een schitterend uitzicht over het centrum van Arnhem vanaf het dakterras als beloning. Je hebt alle tijd van de wereld, dus het komt helemaal goed! 

Ook ga je door de historische kelders. Dat wordt zo vet. Je duikt onder de winkelstraten van Arnhem en loopt door de eeuwenoude Historische Kelders onder de stad. Zo krijg je gelijk een lesje geschiedenis!

Wijkcentrum Bakermat

In de Burgemeesterswijk te Arnhem staat op de hoek Van Nispenstraat en de Izaak Evertslaan, het Wijkcentrum Bakermat, voorheen de Diaconessenkerk van de Protestantse Gemeente Arnhem.

Het markante witte gebouw uit 1959, behoorde bij het Diaconessenziekenhuis, dat is jaren geleden is afgebroken. Het gebouw met monumentale status (gemeentelijk monument) huisvest inmiddels alweer drie jaar het Wijkcentrum De Bakermat. Hier worden voor en door de bewoners wijk activiteiten georganiseerd. Het is een bruisend centrum van buurt-events, variërend van muziekuitvoeringen, exposities, zingevingsgesprekken, bewegingslessen, schaaklessen, legomiddagen voor kinderen, en een koffiehuis voor alle buurtbewoners. En nog veel meer!

Brandweerkazerne Arnhem Noord

Altijd al een tankspuitwagen of hoogwerker van de brandweer van dichtbij willen zien? Dit jaar opent de brandweerkazerne Arnhem-Noord wederom haar deuren! Deze kazerne is 24 uur per dag en 7 dagen per week bemand door beroepsbrandweerlieden. Ren dwars door de kazerne, houd een kleine pauze bij de wagens of neem een kijkje bij de kleedkamer met uitrukkleding. Er doen zelfs brandweermannen (in pak!) mee met de loop!

Luxor Live

Luxor Live programmeert een groot aantal concerten en evenementen per jaar. Daarnaast spant Luxor Live zich in om in samenwerking met andere podia en culturele instellingen bijzondere projecten te realiseren. Naast deze eigen activiteiten biedt Luxor Live de mogelijkheid tot het huren van de zalen.

Er is een grote zaal met balkon (max. 700 personen, staand publiek), een kleine zaal (max. 150 personen bij concerten/200 bij dansavonden, staand publiek). Het balkon is eventueel apart te huur. Ze bieden professionele horeca en goede catering ter ondersteuning van ieder evenement. Professionele geluid- en lichtapparatuur en een groot aantal technische faciliteiten zijn vanzelfsprekend aanwezig. Luxor Live ligt naast het centraal station van Arnhem, in de nabijheid van winkel- en uitgaanscentrum en er is ruime parkeergelegenheid. Een locatie bij uitstek om uw evenement te huisvesten.

De Melkfabriek

Een industrieel terrein aan de rand van het stadscentrum dat is ontwikkeld tot levendige, toegankelijk en bruisende hotspot van Arnhem. Als kloppend hart van het historische gebied rondom de bekende oude melkfabriek Coberco is De Melkfabriek anno nu een iconische eventlocatie. Ren door de authentieke flessenloods, binnenplaats en vulhal en ervaar de kenmerkende rauwe sfeer!

Kunstgalerie Nick Twaalfhoven

Na verschillende Pop Up Galleries in Arnhem centrum in de afgelopen jaren, is kunstenaar Nick Twaalfhoven neergestreken in het mooiste Art Nouveau pand wat Arnhem rijk is. Dit keer slaat de beeldend kunstenaar de handen ineen met Thijs van der Feltz. Hij opent een prachtige winkel met design, vintage en antiek. Ook De Vloer school voor podiumkunsten, jong mediabedrijf Mediadrop en Marko Meijer producties zijn te vinden in dit creatieve verzamelpand

PT Arnhem

Wat leuk dat je door PT Arnhem komt lopen. PT Arnhem is dé plek voor personal training in Arnhem. Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke verhaal over waarom hulp bij sporten wenselijk is. Dit geeft dus alle reden om een personal trainer in de arm te nemen. 

PT Arnhem probeert er weer iets tofs van te maken net als 2 jaar geleden! Toen was het gelukt dus dit keer moeten ze het weer overtreffen en heten ze alle deelnemers van de KLM Urban Trail Arnhem welkom. Mocht je nog gezonde voeding nodig hebben voor de loop kijk dan op de site van onze andere bedrijf www.we-prep.nl 

Dudok Arnhem

Dudok Arnhem opent speciaal voor de KLM Urban Trail Arnhem eerder hun deuren zodat je van een lekker kopje koffie, thee, chocolademelk en een goed stuk taart uit de Dudok Patisserie kunt genieten. Ook voor jouw vrienden en familie die je komen aanmoedigen staat er ontbijt klaar. Waar wacht je dus op? Ga met de KLM Urban Trail Arnhem langs Dudok Arnhem!