Parcours en locaties

Voor de vierde editie van de KML Urban Trail Arnhem op zondag 20 november 2022 heeft ons team een supergaaf nieuw parcours ontwikkeld. Vanaf de start bij het Stadhuis ontdek je de Gelderse hoofdstad vol gezellige straten en historische gebouwen. Je kunt kiezen voor een parcours van ongeveer 5 of ongeveer 10 kilometer. Hieronder vind je de parcourskaart en een overzicht van de belangrijkste highlights op de routes.

PARCOURSKAART

Bij de start kun je vanaf 08.30 uur o.a. jouw startnummer ophalen, tas achterlaten en shirt ophalen (indien besteld). Bij de finish ontvang je een medaille en een tasje met drinks & bites. Het parcours van dit jaar zal 19 bezienswaardigheden tellen.

STADHUIS (START - FINISH)

Bij het oorlogsgeweld in 1944-1945 werd een groot deel van de Arnhemse binnenstad verwoest en zo ook het stadhuis. Alleen het Duivelshuis bleef bijna geheel gespaard. In augustus 1953 schreef het gemeentebestuur een prijsvraag uit voor het ontwerp van een nieuw stadhuis. Het Duivelshuis zou moeten worden geïntegreerd in het nieuwe ontwerp. Op 12 september 1968 kon het stadhuis officieel in gebruik worden genomen.

Deze bijzondere locatie is de perfecte startplek voor een ontdekkingstocht door de stad.

Koepelgevangenis

De Koepelgevangenis in Arnhem is een bijzondere locatie met een indrukwekkende geschiedenis. Waar het gebouw tot 2015 nog diende als gevangenis is het vandaag de dag een vergader- en evenementenlocatie. Het imposante gebouw beschikt over diverse vergaderruimtes, bars, escape rooms, spelruimtes en 206 cellen. Dagelijks worden hier verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder rondleidingen, vergaderingen, feesten & partijen, escape rooms en ontsnappingsspellen.

RUN2DAY ARNHEM

Run2Day is dé hardloopspeciaalzaak van Arnhem. Hier kan je terecht voor een uitgebreide hardloopanalyse zodat je schoenen kunt kiezen die passen bij jouw loopstijl. Onze experts zullen je tijdens de analyse verschillende merken en modellen laten ervaren.

Van recreatieve hardloper tot trailrunner, en van baanatleet tot all-round sporter. Met een breed assortiment aan hardloopschoenen kan Run2Day Arnhem iedere runner van dienst zijn.

Actie: alle deelnemers van de KLM Urban Trail Arnhem ontvangen bij inschrijving een korting van € 15,- op nieuwe hardloopschoenen. Zo sta je met het juiste schoeisel aan de start!  👟

EUSEBIUS

In de Eusebius maak je een reis door de tijd: van de 21ste eeuw helemaal terug naar de vroege middeleeuwen. 

De Eusebius vertelt de geschiedenis van bijna twaalf eeuwen Arnhem, niet zo maar de hoofdstad van Gelderland. De stad was onder Karel van Gelre een belangrijk machts- en handelscentrum in Europa. In de Tweede Wereldoorlog (1944-1945) heeft de Eusebius het, net als de Arnhemmers, zwaar te verduren gehad. De kerk herrees tijdens de periode van wederopbouw en gaf de stad en zijn inwoners hun trots terug.

ROZET

Het gebouw van Rozet in het centrum van Arnhem is een in het oog springend multifunctioneel pand met een diversiteit aan taal, kunst en erfgoed. Zo vind je er een bibliotheek met duizenden boeken en een glijbaan, het Erfgoedcentrum Arnhem, muziek-, dans- en zanglessen, meerdere horecagelegenheden, een groot plein op de 3e verdieping voor tentoonstellingen en optredens, en veel studieplekken en vergaderruimtes. Ren via de mooie houten trappen naar boven, geniet dan van een geweldig uitzicht over Arnhem op het dakterras en glij vervolgens via de leuning langs de Arnhemse heldenrollen weer naar beneden!

DE HELLING

De Helling is een hobbywerkplaats met de focus op ambachtelijke creatieve technieken zoals hout- en metaalbewerking, edelsmeden, boekbinden, beeldhouwen, glas in lood en keramiek.

Het pand van De Helling beslaat 1300 m2 en behelst meerdere grote en kleine werkplaatsen en ateliers. Vrijwilligers bij De Helling werken kosteloos aan projecten voor Arnhemse non-profit instellingen. Ook biedt de Helling plek aan clientèle vanuit WMO trajecten.

DUIVELSHUIS

Het Duivelshuis is onderdeel van het stadhuis van Arnhem. In dit historische gebouw bevindt zich de werkkamer van de Arnhemse burgermeester. De naam van het huis is te danken aan de saters aan de voorkant van de gevel. Deze saters hebben tot volksverhalen geleid over het Duivelshuis.


Het huis staat ook wel bekend als het huis van Maarten van Rossum. Niet verwijzend naar de man die je weleens op tv ziet, maar naar oude eigenaar die het pand in de 16de eeuw in bezit had.

Bistro Bløff

In dit sfeervolle monumentale pand zit restaurant Bistro Bløff. Een fijne plek om te eten & drinken én waar interieur tot leven komt, een plek voor inspiratie.

Ook zijn er twee prachtige vergaderruimtes gevestigd. Geschikt voor meer dan alleen vergaderen. Denk hierbij aan brainstormsessies,
flex werkplekken, fine dining en nog meer.

Fanfare West Arnhemsche Muziekvereniging

Het clubhuis van de WAMV is een monumentaal pand uit 1924. Tot in de jaren '70 was het een badhuis. Met links de ingang voor vrouwen en rechts de manneningang. Nu klinkt hier het geluid van blaasinstrumenten en trommels in alle soorten en maten. De West Arnhemsche Muziekvereeniging maakt al 100 jaar muziek in de wijk Lombok en Heijenoord. laat je opzwepen door de ritmes van de slagwerkers of swing mee met het dweilorkest!

Jumpsquare Arnhem

Zin om te springen, dan is Jumpsquare de plek om naartoe te gaan. Jumpsquare is een indoor trampolinepark waar de meeste kinderen bekend mee zijn. Door heel Nederland en België zijn er vestegingen, waaronder dus één in Arnhem. Je hebt er de mogelijkheid om een uurtje of meer lekker te springen of je kinderfeestje te vieren. Daarnaast is het ook mogelijk om lessen te nemen.

JEU de Boules Bar Arnhem

Een bijzondere combinatie, de sport jeu de boule spelen in een café. Het is tegenwoordig niet alleen maar bijzonder, maar ook nog eens hartstikke populair. In Arnhem is dit concept ook mogelijk, en dat bij de JEU de Boules Bar Arnhem. Een gezellige plek dicht bij het Centraal Station waar jong en oud gezellig een potje kunnen Jeu de boulen onder het genot van hapje en een drankje.

Museum Arnhem

Na een jarenlange verbouwing is Museum Arnhem spectaculair vernieuwd! Het museum is uitgebreid met een nieuwe vleugel die vijftien meter uitsteekt over de stuwwal. Ook de gratis beeldentuin van het museum, met kunstwerken van Maria Roosen, Louie Cordero, Monika Dahlberg en Henry Moore, heeft een make-over gekregen. Het museum presenteert op dit moment drie tentoonstellingen: Van Links Naar Rechts, Tenminste Houdbaar Tot en Open. 

Brandweerkazerne Arnhem Noord

🏃 gaan als de brandweer! De KLM Urban Trail Arnhem gaat door de Brandweerkazerne Arnhem-Noord. Een unieke kans om de bluswagens eens van heel dichtbij te bekijken!

T' Taphuys

Wat 't Taphuys echt uniek maakt is het zelf tappen van bieren en wijnen. In al onze vestigingen vind je een uitgebreid assortiment en kun jij eindeloos je tapkunsten blijven vertonen! Tapkaartje halen, in de houder plaatsen en tappen maar. Jij bepaalt de hoeveelheid, ga je voor een vol glas of proef je een beetje van alles? Bij iedere vestiging vind je 40 tot 100 bieren en 32 tot 80 wijnen. Verschillende prijscategorieën, verschillende soorten, verschillende smaken en een regelmatig wisselend aanbod, zo raak je nooit uitgetapt en geproefd!

De Inschrijving is geopend

Yes! De volgende KLM Urban Trail Arnhem vindt plaats op zondag 19 november en je kunt nu inschrijven!

Lees meer