Parcours 2018

Als deelnemer krijg je de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van 5 km of 10 km! Het parcours van 5 km is een mooie gelegenheid voor beginnende lopers om ook mee te doen. Bij de 5 km zul je door iets minder locaties en gebouwen lopen dan de 10 km. Je geeft je keuze voor hardlopen of wandelen en de afstand op het inschrijfformulier aan. Tijdens het lopen kun je in het moment het besluit maken om bij de splitsing op het parcours te kiezen voor de 5 km of de 10 km. Dit staat op de splitsing duidelijk aangegeven. Er wordt één tarief gehanteerd voor de inschrijving, ongeacht welke afstand je loopt of wandelt. De start en de finish van beide routes is op hetzelfde punt.

LOCATIES

Hieronder vind je het overzicht van de locaties die inmiddels bekend zijn gemaakt. Kom regelmatig terug om te kijken welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd.

  • 17 highlights
  • 1 verzorgingspost

Op het Gele Rijders Plein kun je vanaf 8:00 uur jouw startnummer ophalen, vragen stellen, shirt ophalen en je tas achterlaten. Hier finish je ook weer na ongeveer 5 of 10 km. Daar ontvang je jouw verdiende medaille en een lekker ontbijt. 

Klik hier om de parcourskaart in PDF te openen.

Start en finish: Gele Rijders Plein

Hier gaan we jullie op zondag 25 november ontvangen. Deze locatie komt jullie vast bekend voor en ligt op loopafstand van het station. Hier kun je jouw tas afgeven en krijg je na afloop een welverdiend ontbijt.

'T Taphuys Arnhem

Jullie hadden het misschien al gezien. Voor de bier- en wijnfanaten is dit een leuke! We gaan namelijk door Taphuys Arnhem! En nee beste deelnemers, de bar is geen verzorgingspost.

Musis Sacrum

Vele klassieke muziekhelden stonden al op de antieke planken van het prachtige Musis in Arnhem. Zondag 25 november is het jouw beurt. Waan je een ster van wereldformaat tijdens jouw ronde over het podium van deze unieke concertzaal.

Het Sportlokaal

Ben jij klaar voor een uitdaging? Zorg dat je nog een beetje energie overhoudt voor deze locatie, want hier staat je nog een kleine crossfit workout met burpees, squats en sit ups te wachten. Dat wordt leuk bij Het Sportlokaal.

Perplex

Een lichte ruimte, hardlopen of wandelen langs een houten boom, een prachtig uitzicht op de fontein… Wij nemen je mee door de kantoorjungle van Perplex internetmarketing B.V. Doordeweeks werken hier 40 internetfanaten aan online resultaat, maar zondag 25 november is het opengesteld voor alle sportfanaten!

Pathé

Deze locatie heeft negen zalen, bijna zeventienhonderd stoelen en zes verdiepingen en is hiermee de hoogste bioscoop van Nederland. We zijn trots dat Pathé is toegevoegd aan het parcours. Wees gerust, de kleine heuveltraining beperkt zich tot verdieping twee.

Brandweerkazerne

Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats. We hebben ongelofelijke haast! Met loeiende sirenes rukken ze hiervandaan uit. Wij nemen je mee voor een uniek kijkje achter de schermen bij de gloednieuwe brandweerkazerne in Arnhem!

Rozet

Gaan we hier omhoog? Oh jazeker! Een kleine kuitenbijter van vijf verdiepingen met een schitterend uitzicht vanaf het dakterras van Rozet als beloning. Schakel terug naar een lage versnelling en laat jouw benen rustig opkomen. Alle tijd van de wereld, het komt helemaal goed!

Historische kelders

Dit wordt gaaf! We duiken onder de winkelstraten van Arnhem waar zich zo’n 36 eeuwenoude kelders bevinden. Zo krijg je gelijk een lesje geschiedenis in de Historische Kelders. Met wie loop jij hier volgende maand?

Nederlands Watermuseum

Verborgen in én onder Park Sonsbeek ligt een uniek doe-museum, het Nederlands Watermuseum. Hier kom je alles te weten over dijkbeheer, drinkwater, grondwater of watergebruik in Nederland en de rest van de wereld. Hoeveel liter water denk jij dat je per dag verbruikt? Vergeet in ieder geval niet om genoeg water te drinken tijdens de Urban Trail.

De Korenbeurs

Met veel trots presenteren we een nieuwe highlight: de Korenbeurs!

Volgend jaar zal deze plek zich ontpoppen tot een ware foodhal maar wij lopen nog door het vroegere filmhuis dat hier 30 jaar gehuisvest is geweest.

Park Sonsbeek

Deze locatie mag natuurlijk niet ontbreken! Het is dé plek voor hardlopers en de groenste attractie van Arnhem. En oké, een klein beetje heuvelachtig ook ;) Park Sonsbeek is toegevoegd aan het parcours! 

NS Station

Je weet het hè: als het fluitje klinkt niet meer instappen! Maar hier hoeven jullie je helemaal niet druk om te maken, want wij lopen gewoon met z'n allen door het NS Station!

Molenplaats Sonsbeek en Witte Watermolen

Weten jullie dat we een super historisch stukje in het parcours hebben opgenomen? Namelijk de Witte Watermolen! Tijdens de middeleeuwen, in de 15e eeuw, werd deze molen al gebruikt en deze maalt nog steeds. Hierna lopen we door naar de naastgelegen Molenplaats Sonsbeek, de ontmoetings- en informatiecentrum voor het Arnhemse groen

Stadhuis

Onze trots aan de markt: het Stadhuis is toegevoegd aan het parcours! 

Runnersworld

Een van de leukste verrassingen is dat we dóór Runnersworld Arnhem gaan lopen! Na ongeveer 4,5 km nemen we een bezoekje aan deze hardloopspeciaalzaak. Misschien zie je wel gelijk je nieuwe paar hardloopschoenen staan.

 

Focus Filmtheater

Eind vorig jaar werd er nog grondig gebouwd waardoor er nu een flink grote horecavoorziening is en vijf ruime zalen! Onze laatste locatie is met recht een pareltje om naar uit te kijken, we gaan door het nieuwe Focus Filmtheater